Hoe kies je een product?

STAPPENPLAN

Als eerste is het belangrijk om stil te staan bij het doel van je producten. Om het overzichtelijk te maken, wordt de was-routine onderverdeeld in 3 stappen. Wil je een volledige routine? Kies dan uit elke stap 1 of meerdere producten. 

Stap 1: Wassen

De eerste stap is je haren wassen. Tijdens het wassen van je haren maak je jouw hoofdhuid schoon van product-resten, vuil en zweet.

Verschillende soorten shampoo's:

 • Reset Shampoo
  Een reset shampoo of final wash shampoo bevat sulfaten, dit zijn extreme reinigers. Je kan deze shampoo gebruiken wanneer je start met de curly girl methode of wanneer je je haren een extreem grondige wasbeurt wilt geven. Deze shampoo is niet aan te raden als je 'basis' shampoo. 
 • Clearifying Shampoo
  Dit is een shampoo die je haren een grondige wasbeurt geeft zonder ze uit te drogen. Aan te raden voor personen wiens haar sneller vettig wordt of die houden van een 'schoon' gevoel.
   
 • Moisturising Shampoo
  Dit is een vochtinbrengende shampoo. Ideaal voor personen die snel last hebben van een droge hoofdhuid en haarlengtes. 

 • Co-Wash
  Dit is een combinatie van een conditioner en een wash (shampoo) samen. Hierdoor vormt een co-wash een hele milde vorm van shampoo. Ideaal voor personen die hun haren graag opfrissen tussen twee wasbeurten in. Opgelet: een co-wash is niet aan te raden voor personen wiens haar snel vettig wordt of uitzakt.  

Ontdek het aanbod!

Stap 2: Verzorging

Stap 2 is het verzorgen van je haren. Na het wassen zet je een verzorgend product op je haren. Dit kan je doen d.m.v. een conditioner. Wil je een intensere verzorging, kies dan voor een masker.

Ontdek het aanbod!

Stap 3: Styling

Als laatste stap volgt de styling van je haren. Styling is een optionele stap maar kan een enorm groot verschil maken in het uiteindelijke resultaat van je krullen. Stylingproducten dienen ervoor om je krullen optimaal tot zijn recht te laten komen. Ik verdeel stylingproducten nog eens in 3 categoriën. 

 • Hydratatie

Als eerste breng je een leave-in, lotion of creme aan. Deze stap geeft je krullen extra verzorging en voorkomt droge haren. 

 • Fixatie

Hierover breng je een gel of mousse aan. Dit product is de ‘lijm’ die je krullen erin vast zet. 

 • Finish

Als laatste stap kan je producten gebruiken zoals een haarspray, een anti-frizz serum of een olie.

Ontdek het aanbod!